Политика за приватност

За нас

Адресата на нашиот веб-сајт е:: https://prikazniodbulevarot.com.

Кои лични податоци ги собираме и зошто

Коментари

Ние ги собираме податоците прикажани во формуларот за коментари, како и IP адресата на посетителот и низа на кориснички агенти на прелистувачот за да ни помогнат во откривањето на спам.

Анонимизиран збор создаден за вашата адреса за е-пошта (исто така, наречен хеш) може да биде испратен до Gravatar за да провериме дали го користете тој сервис. Полисата за приватност на Gravatar е достапна тука: https://automattic.com/privacy/. По одобрувањето на вашиот коментар, вашата профилна слика од Gravatar ќе биде видлива за јавноста во контекст на вашиот коментар.

Мултимедија

Доколку прикачувате слики на веб-сајтот, препорачливо е избегнување на прикачување на слики кои содржат информации за локацијата (EXIF GPS). Посетителите на веб-сајтот може да ја преземат сликата и да ги извадат тие податоци од сликите на вашиот веб-сајт.

Контакт форми

Колачиња

Доколку оставите коментар на нашиот сајт, Вие можете да одлучите да го зачувате вашето име, адреса за е-пошта и веб-сајт во колаче. Ова се користи за ваша погодност да не треба повторно да ги пополнувате вашите податоци кога ќе сакате да објавите друг коментар. Овие колачиња траат една година.

Доколку ја посетите нашата страница за најавување, Ние ќе поставиме привремено колаче за да утврдиме дали вашиот прелистувач прифаќа колачиња. Тоа колаче не содржи лични информации и ќе биде отфрлено кога ќе го затворите вашиот прелистувач.

Кога се најавувате, Ние поставуваме неколку колачиња за да ги зачуваме вашите информации за најава и избор на екран(страница). Колачињата за најавување траат 2 дена, а колачињата за опции за екран траат 1 година. Доколку ја изберете опцијата „Запомни ме”, вашето најавување ќе трае две недели. Доколку се одјавите од вашата сметка, колачињата се најава се отстрануваат.

Доколку уредувате или објавите статија, дополнително колаче ќе биде зачувано во вашиот прелистувач. Тоа колаче не вклучува лични податоци и едноставно го означува ID-то на написот кој сте го уредиле. Колачето истекува после 1 ден.

Вградена содржина од други веб-сајтови

Објавите на оваа страница може да вклучуваат вградени содржини (пример: видеа, слики, други објави, итн.). Вградената содржина од други веб-страници се однесува на ист начин како да сте го посетиле тој друг веб-сајт.

Овие веб-страници може да собираат податоци за вас, користат колачиња, вградуваат следење од трети страни и да ја следат вашата интеракција со вградената содржина, вклучително и интеракцијата со вградената содржина доколку имате сметка и се најавени на тој веб-сајт.

Социјални Медиуми

Го внесовме Facebook widget единствено за цели на следење на бројот на допаѓања/споделувања/препораки на нашиот веб сајт. Ова колаче може да ја следи вашата ИП адреса, веб пребарувач, да ги зачувува колачињата на вашиот пребарувач и да ја следи интеракцијата со вградената содржина, вклучително и корисничката сметка на Фејсбук само доколку сте логирани на таа сметка и таа социјална мрежа како и доколку влегувате во интеракција со неа во контекст на споделувања, допаѓања, препораки.За повеќе информации околу користењето на податоците, ве молиме видете ја политиката за приватност на социјалната мрежа Фејсбук:https://www.facebook.com/about/privacy/update

Го користиме Twitter Tweet widget на нашиот веб сајт. Како резултат, нашата веб страница може да достави барање до серверите на Твитер за вие да можете да го споделите она што сакате од нашиот веб сајт со користење на вашата корисничка сметка на Твитер. Овие барања ја прават вашата ИП адреса видлива за Твитер, кој може да ја користи во согласност со политиката за приватност на податоци. Повеќе за ова на: https://twitter.com/en/privacy#update

Анализа

Со кого ги споделуваме вашите податоци

Колку долго ги чуваме вашите податоци

Доколку оставите коментар, коментарот и неговите мета податоци се чуваат на неодредено време. Ова се користи за да можеме автоматски да ги препознаеме и одобриме вашите понатамошни коментари, наместо да ги чуваме за модерирање.

За корисниците кои се регистрираат на нашиот веб-сајт (доколку има такви), ние ги чуваме и личните податоци кои ги внесуваат во својот кориснички профил. Сите корисници може да ги видат, уредат или избришат своите лични податоци во било кое време (освен што не можат да го променат своето корисничко име). Администраторите на веб-сајт, исто така, може да ги видат и променат тие информации.

Какви права имате врз вашите податоци

Доколку имате корисничка сметка на овој сајт или сте оставиле коментар, можете да побарате датотека со личните податоци кои ги поседуваме за вас, вклучувајќи ги сите податоци кои ни ги имате доставено. Исто така, можете да побарате бришење на вашите лични податоци. Ова не вклучува податоци кои сме должни да ги зачуваме за административни, правни или безбедносни причини.

Каде ги испраќаме вашите податоци

Коментарите на посетителите може да бидат прегледани преку сервисот за автоматска спам проверка.

Промени во политиката за приватност на лични податоци

Приказни од Булеварот има право да ја ажурира оваа политика за приватност на личните податоци во кое било време. Кога ќе го направиме тоа, ќе дадеме известување на интернет страната и ќе го ревидираме датумот на ажурирање на крајот на овој документ. Корисникот се согласува дека е негова одговорност периодично да ја проверува Политиката за приватност и дека е свесен за промените.

Прифаќање на условите

Со продолжување на пристапот и користењето на интернет страна https://prikazniodbulevarot.com, корисникот ги прифаќа одредбите од оваа Политика за приватност.
Доколку не се согласувате со оваа Политика за приватност, ве молиме да го прекинете пристапот до интернет страната.